Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

Functionaliteiten

Met Kliksafe Class heeft u grip op uw internetomgeving en zijn uw leerlingen veilig online. Hieronder vindt u alle functionaliteiten.

Webcontent analyse
Dynamische webcontent wordt inhoudelijk, per pagina, real time geanalyseerd en gecategoriseerd. Dit wordt gedaan op basis van woorden, URL-filtering, proxy detectie, tekst- en source code analyse en reguliere expressies. Blokkeer zoektermen, forceer safe search van meer dan 80 zoekmachines. Ook https-verkeer wordt gefilterd.

Complete rapportage
Rapporten geven inzicht in alle internetactiviteiten op uw netwerk. Desgewenst worden ze automatisch gegenereerd voor de verschillende belanghebbenden en per mail verstuurd. Er is een heel aantal voorgedefinieerde rapportsjablonen beschikbaar en naar wens te gebruiken. Ook is het mogelijk van specifieke groepen rapportages uit te draaien of juist uit te sluiten.

Safeguarding
Met Safeguarding ontvangt u real time alerts bij grensoverschrijdend webgedrag, bijvoorbeeld 18+ content als porno en extremisme.

BYOD-ondersteuning scholen
BYOD staat voor Bring Your Own Device. Steeds meer leerlingen en medewerkers brengen hun eigen notebook, tablet of smartphone mee naar school. Het is voor elke school essentieel veilig en gefilterd internet voor BYOD-apparaten te bieden. De BYOD-ondersteuning garandeert dat ieder apparaat dat verbonden is met uw WiFi-netwerk gefilterd en beschermd is. Dit is mogelijk voor de besturingssystemen iOS, Android en Windows (afhankelijk van uw netwerkconfiguratie).

GDPR
Kliksafe Class voldoet aan de huidige privacy-wetgeving. Zie onze brochure AVG.

Controle op sociale media
Kliksafe Class stelt u in staat grip te krijgen op het gebruik van sociale media. U kunt bijvoorbeeld bepaalde sociale media blokkeren, plaatjes blokkeren, Facebook-posts blokkeren, 18+ content blokkeren bij Twitter.

Https-filtering
Steeds meer websites gebruiken https. Om dit verkeer te kunnen filteren, is https-inspectie nodig. Kliksafe Class biedt https-inspectie. Hierdoor is het ook mogelijk om zoektermen binnen zoekmachines te filteren.

Tijdconfiguratie
Tijdconfiguratie stelt u in staat flexibel om te gaan met de regels voor gebruikers of groepen gebruikers, afhankelijk van een bepaald moment of tijd. Deze functie biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om ruimere webfiltering toe te passen tijdens de middagpauze.

Wie – wat – waar – wanneer
Maak webfilterregels op basis van gebruiker(s), gebruikersgroepen, filtercategorieën, tijd of locatie. Op basis van deze gegevens zijn ook rapportages te genereren.

Anti-malware
De anti-malware functie zorgt ervoor dat uw webverkeer wordt beveiligd tegen malware (Bitdefender).

Next Generation Firewall
Kliksafe Class is een complete firewall voor gesegmenteerde netwerkbeveiliging van web- en niet webverkeer. De firewall is eenvoudig via een logische interface aan te passen. Dit wordt ondersteund met uitgebreide firewall realtime logs.

VPN
Ondersteunt Site-to-Site (IPSec) VPN’s en remote gebruikers (SSL and L2TP) voor een goed beveiligde verbinding.

Applicatiecontrole
Via applicaties als Skype en BitTorrent kunnen bestanden worden uitgewisseld. Met Applicatiecontrole kunt u bepaalde applicaties blokkeren om ongewenst internet gedrag te voorkomen. Deze vorm van controle staat bekend als Deep Packet Inspection of Layer7 Filtering.

Link & loadbalancing
Als u beschikt over meerdere internetverbindingen, dan maakt Kliksafe Class het mogelijk om de totale bandbreedte optimaal te benutten. Bij uitval van één van de verbindingen kan het internetverkeer automatisch worden omgeleid naar andere verbindingen, zonder dat uw internetgebruikers daardoor gehinderd worden.

Blokkering van anonieme proxy’s
Anonieme proxy’s worden misbruikt om filters te omzeilen. Ze worden onder meer gebruikt om ongewenste inhoud te vermommen als iets onschuldigs. Kliksafe Class helpt te voorkomen dat deze anonieme proxy’s bereikbaar zijn.

Optimalisatie van bandbreedte
Iedereen wil een snelle internetverbinding. Maar een enkele gebruiker kan de snelheid onbedoeld verstoren. Kliksafe Class draagt zorg voor een goede verdeling van de beschikbare bandbreedte en minimaliseert de gevolgen voor andere gebruikers tijdens activiteiten van zware bandbreedtebelasting, zoals streaming media (waaronder video) en bestandsuitwisseling, zonder deze te blokkeren.

Blokkeren van P2P bestandsuitwisseling
P2P staat voor Peer-to-Peer, oftewel een verbinding tussen twee punten. Een bekend voorbeeld is BitTorent. P2P-bestandsuitwisseling betreft vaak het illegaal downloaden van films of ander materiaal met copyright. Deze downloads nemen meestal veel bandbreedte in beslag, waardoor dat ten koste gaat van de beschikbare snelheid voor andere gebruikers van uw internetverbinding. Bovendien worden met deze downloads nogal eens virussen binnen gehaald. Kliksafe Class biedt u controle over applicaties die gebruik maken van P2P-bestandsuitwisseling.

Intrusion Detection
Detecteert, monitort, rapporteert verdachte aanvallen op uw systeem.

Authenticatie
Integreer eenvoudig met uw Active Directory (AD), Google directory, Open directory en eventueel andere omgevingen, dus ook geschikt voor uw Google Chromebooks.

User portal
Het user portal stelt u in staat om lijsten bij te houden van sites die geblokkeerd of juist toegestaan moeten worden. Een wijziging is binnen enkele minuten actief binnen het webfilter. Ook kunt u in dit portal rapportages instellen en gebruiken.

Multi-tenant management
Geeft in een omgeving met meerdere organisaties geautoriseerde gebruikers de mogelijkheid om specifieke filterlijsten en rapportages te beheren binnen hun eigen organisatie.

Device-filtering
Forceer webfilter policies op alle apparaten met Smoothwall Connect, ook wanneer het apparaat niet op uw netwerk is aangesloten. Dit is beschikbaar voor iOS, Mac OS, Chromebooks en Windows clients en apparaten (Smoothwall Connect & Remote Proxy).

Centraal management
Centraal management stelt uw systeembeheerder in staat om op één dashboard meerdere installaties van Kliksafe Class op verschillende locaties te beheren.

Wilt u meer weten over de functionaliteiten of hebt u behoefte aan een datasheet? Neem dan gerust contact met ons op.