Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Bedtijd instellen voor je kind? Limiet instellen op Android en iPhone

Hoe je bedtijden instelt op de iPhone of Android telefoon van je kind.

 

Je kind komt op de leeftijd dat hij zijn smartphone krijgt. Dan zijn schermtijd regels belangrijk. Een keuze die je zal maken gaat over bedtijd. Of je kind de telefoon meeneemt naar de slaapkamer of niet, het is altijd verstandig om bedtijden in te stellen op de telefoon. In deze handleiding leer je hoe je bedtijd kunt instellen voor de Android- of iPhone smartphone voor je kind. Dit werkt ook op de tablet en iPad.

Navigeer direct naar:

 

Waarom bedtijd instellen voor je kind

Bedtijd instellen op de apparaten van je kind voorkomt een hoop discussie. Zoals onderzoek toont, hebben kinderen baat bij duidelijke regels. Ze slapen langer en beter nadat regels over schermtijd zijn gemaakt. Bedtijdregels instellen op de apparaten van je kind is erg nuttig. Door regels in te stellen voorkom je dat er te gemakkelijk van de regels afgeweken wordt. Waar ouders nog wel eens zwichten voor regels, doet een app dat niet (tenzij je dat wilt).
Bedtijd instellen werkt het beste als zowel jij als je kind allebei op hetzelfde platform zitten. Allebei Android of beiden Apple. Wil je uitgebreide instellingen zoals per limieten per app bepalen. Raden we aan om te kiezen voor ouderlijk toezicht apps. Wij zijn fan van Qustodio.

iPhone

Op een iPhone kun je bedtijden instellen op twee manieren: zelf op de iPhone of iPad van je kind, of, als je dit geactiveerd hebt, via ‘Delen met gezin’ op je eigen iPhone.

Op de iPhone van je kind

 1. Ga naar Instellingen en kies voor Schermtijd.
 2. Tik op Schakel schermtijd in, als je dat nog niet gedaan hebt.
 3. Kies voor Ga door en vervolgens Dit is de iPhone van mijn kind.
 4. Kies de gewenste Apparaatvrije tijd instellingen, zoals begin en eindtijd voor apps en schermtijd.
 5. Tik op Ga door en geef een code op voor Schermtijd

Via Delen met je gezin.

 1. Zorg ervoor dat je delen met gezin geactiveerd hebt.
 2. Ga naar Instellingen, Tik op je naam
 3. Kies Delen met gezin en kies Schermtijd.
 4. Kies het kind voor wie je bedtijd wil activeren.

 

Android

Android (Samsung, Xiaomi, Huawei) telefoons en tablets maken gebruik van Family Link om bedtijden in te stellen. Dat is een aparte app die je als ouders moet instellen.

 1. Zorg ervoor dat je Family Link voor je gezin geactiveerd hebt.
 2. Open Family Link
 3. Kies je kind
 4. Tik op opties en dan Daglimiet.
 5. Volg nu de instructies op het scherm om te bedtijden in te stellen.

 

Ouderlijk toezicht: parental control app

Bedtijden instellen is maar één onderdeel van een gezonde digitale balans van je kind. Een app voor ouderlijk toezicht biedt nog meer hulp, zoals: toestaan welke apps je kind gebruikt, tijdslimieten per app, zoekgeschiedenis, website blokkeren en toestaan, en nog meer. Het populaire Qustodio is de meeste complete parental control die alle apparaten van je kind met elkaar verbindt. Platformen over mediaopvoeding adviseren Qustodio, omdat deze als beste getest is, Je kunt 5 apparaten per kind instellen. Bijvoorbeeld tablet, laptop en telefoon.

Blokkeer social media met Kliksafe

Met het internetfilter van Kliksafe bepaal jij wat je zelf en je gezin ziet. Met het basisfilter filter je schadelijke inhoud, zoals phishingsites en pornografie. Daar bovenop stel je zelf in wat je wel en niet wilt zien, zoals Facebook en andere social media.

Over ons filter