Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Wat is Qustodio ‘Family Locator’ en hoe gebruik ik het?

Qustodio ‘Family Locator’ is een functie die laat zien waar uw kind is en waar hij/zij is geweest. ‘Family Locator’ kan Android en iPhone apparaten lokaliseren en is beschikbaar via de Ouders-app

Om de locatie van uw kind in de gaten te kunnen houden, is het noodzakelijk dat op voor alle apparaten locatiedeling aanstaat. Ga naar uw Family Portal en zet het daar aan, voor elk kind waarvan u de locatie wilt volgen. U vindt ‘Location’ onder ‘Rules’.

Ook op het toestel van uw kind moet locatiedeling worden toegestaan.

‘Family Locator’ is alleen beschikbaar in de Qustodio Ouders-app. Ga via de 3 streepjes linksboven naar het menu en klik op ‘Family Locator’.

‘Family Locator’ laat een kaart zien met de laatst beschikbare locatie van de apparaten van uw kind(eren) die locatiedeling aan hebben staan. Onder de kaart staat een lijst met de apparaten (op alfabetische volgorde) en hun laatst bekende locatie (als beschikbaar).

Locatie tijdlijn

Voor meer informatie over de locaties waar uw kind is geweest, klikt u in de kaart op het icoontje van het kind waarvan u de locatiegeschiedenis wilt inzien. Nu ziet u een kaart met de laatst bekende locatie van uw kind en een lijst met de meest recente locaties. Scroll omlaag om meer locaties te zien, maar let op: de lijst gaat niet verder terug dan 30 dagen.

Om nieuw gerapporteerde locaties te zien in deze tijdlijn, klikt u rechtsboven op de pijltjes om te verversen.

U kunt elke locatie in uw eigen kaartenapp (Google Maps/Apple Kaarten etc) openen, door op de locatie in de lijst te klikken. Op Androidapparaten kunt u rechtstreeks een routebeschrijving naar een locatie krijgen door op de speld te klikken en vervolgens op de actieknop. Dit opent direct uw standaard kaartenapp met de route naar de locatie.