Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Personeelsuitje: gedropt door een heli

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 29 augustus 2019

Het gonsde al weken in de wandelgangen: personeelsuitje van Kliksafe. Dat wordt altijd zeer geheimzinnig stilgehouden.

En toen was het zover. Om 12.00 uur stopten we met werken. We lunchten en om 12.45 uur vertrokken we met een bus naar bestemming onbekend. Iedereen zat te speculeren over waar we heen gingen en vooral wat we gingen doen.

De bus bracht ons naar een stil weggetje in een bebost gebied bij Voorthuizen. We reden voorbij een basis van de koninklijke luchtmacht. Wat kun je hier nou nog doen, dacht ik. Ineens moesten we stoppen, omdat er een legervoertuig midden op de weg stond. En daar begon het avontuur.

In een heli!

We werden met onze teams in de legerwagen gepropt. Na een verdere tocht door het bos stopten we bij een veldje waar een helikopter stond. Mijn hart begon sneller te kloppen. Gaan we daarin?? En ja hoor, wij met een groepje in de heli. Het was echt zó gaaf! Ik zat naast de piloot te glimmen, je ziet superveel. En toen vroeg ik hem: waar zijn al die hendels en knoppen voor? Nou, daar gingen we…. zwoeiiii naar links. En naar rechts, scheef, en een eind omlaag. Hij liet alles voelen :-) . Ik m’n best doen om niet te gillen. Toen werden we gedropt ergens in het bos voor een mission impossible. Maar mijn dag kon al niet meer stuk.

Wat nu?

In het bos stonden mensen van SOS Events klaar. Elk team kreeg een opdracht van hen: ontmantel de bom. We kregen een iPad mee, waarop een route stond. Onderweg ernaartoe, kregen we van de iPad allerlei opdrachten. Als een opdracht afgerond was, kreeg je een cijfer te zien, die in de code zat – waarmee de bom ontmanteld moest worden. Je mocht geen tas mee, niks. O ja, we kregen een overlevingspakketje mee met een paar droge crackers, wat water, regenponcho’s en dat was het.

Het bos in

We trokken verder de bossen in. Het bos rook zo heerlijk, en we zagen nog een reetje langs schieten. De opdrachten die we kregen, waren heel grappig, zoals: “Iemand wil de wereld vernietigen - maak hem onschadelijk” en “Jullie zijn bij de Russische grens en er is een overloper - berecht hem en probeer info van hem los te krijgen”. Een filmpje kon max. 15 seconden duren, dus een goede voorbereiding was nodig. Ook moesten ze zo origineel mogelijk zijn om veel punten te scoren. We hebben heel wat afgelachen! Ik vond het zelf erg leuk om in een team te zijn ingedeeld en alles samen te moeten doen. In zo’n team zie je ineens dat mensen een positie innemen: de een neemt de leiding, de ander blijft wat meer op de achtergrond. Ook leerzaam :-).

Er waren zo’n 8 opdrachten en nog een aantal meerkeuzevragen. Het ontrafelen van de code was nog een heel gedoe, want niemand had een pen en de cijfers kregen we willekeurig door. Maar we kregen een lumineus idee: we schreven met een stokje in het zand, net zolang tot de code compleet was. Gauw een foto van gemaakt en toen de boel zorgvuldig uitgewist, stel je voor dat we het volgende team zouden helpen.

De bom

De route en de opdrachten verliepen verder voorspoedig en uiteindelijk kwamen we bij een restaurant. Daar stond binnen op een tafeltje een koffer met de bom. Spannend! De koffer ging open en de bom begon te tikken…. We hadden 2 minuten om de code in te voeren, maar die tijd hadden we niet nodig – binnen 14 seconden had ons team de bom ontmanteld. We slaakten een zucht van opluchting.

Gelachen!

Ondertussen kregen we drinken aangeboden en konden we eindelijk weer naar het toilet. De andere teams kwamen binnen en moesten met hun code ook de bom ontmantelen. Toen iedereen was gearriveerd, keken we met elkaar de filmpjes en foto’s op een groot scherm. Hilariteit ten top! Wat een maffe dingen hadden teams gedaan. Je ziet je collega’s niet echt vaak iemand martelen, of samen over de grond rollen. De mannen van SOS Events maakten een groepsfoto van ons en iedereen kreeg nog een kortingskaartje voor een volgende keer. Het team van SOS Events heeft ons een heerlijke middag bezorgd.

The best part

Toen togen we weer richting Kliksafe. Daar stond een heerlijke en zeer uitgebreide barbecue voor ons klaar. Na de hele middag in de buitenlucht te zijn geweest (in plaats van de hele dag op je stoel in kantoor) hadden we natuurlijk flink trek. Het was de perfecte afsluiting van een avontuurlijke middag.

Ook zin in een avontuur? Ga naar SOS Events en check de mogelijkheden.

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reacties (1)

Hans
17 september 2019 21:41

Heel leuk en echt verdient hoor. Jullie werken er prima voor........Succes

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.