Let op! U gebruikt een sterk verouderde browserversie.

Deze browser heeft veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden van deze en andere websites weergeven.
Lees meer over het upgraden van uw browser .

MijnKliksafe is wel goed bereikbaar.

Dit is… Tamara

#Binnenkijken bij Kliksafe

Geplaatst op 16 februari 2023

Leeftijd: 22 jaar
Functie: medewerker marketing & communicatie bij Kliksafe
Werkt: als flexer, gemiddeld 2 dagen per week
Opleiding: tweedejaars studente Communicatie op Windesheim

Als ik google op jou, krijg ik een pagina vol resultaten

Wat mij opvalt, is RTV. Wat heb jij met RTV?
Mijn vader heeft geholpen met het oprichten van Radio en TV Nunspeet. Eerst was het een piratenzender, toen een officiële omroep. Mijn vader presenteert al jaren twee programma’s. Hoe ik er kwam? Ik zocht een stage voor mijn journalistiekopleiding. Ik deed basisopleiding mbo-mediaredactie. Bij RTV heb ik stagegelopen. Wat deed je daar? Vooral veel verdiepen in het nieuws en daarover artikelen schrijven, de website bijwerken, en ik heb de geschiedenis geschreven van RTV. Dus vooral heel veel schrijfwerk. Nee, ik ben nooit zelf op de radio geweest ;-). Wel meegekeken hoe dat werkt, heel interessant.

Studeren in corona

Toen ik begon aan het afstudeerjaar van mijn opleiding, gooide corona roet in het eten. Mijn eindstage was bij een theater in Amsterdam. Maar het theater moest dicht… En iedereen kwam thuis te zitten. Ik had dus geen afstudeerplek meer. Maar ik ben eerder vrijwilliger geweest bij Museum Elburg, en gelukkig mocht ik daar mijn afstudeeruren maken. O ja, het museum was natuurlijk ook dicht, maar online kon ik van alles doen; social media, blogs schrijven en de website. Zo kon ik toch mijn opleiding afronden en afstuderen, midden in een gesloten wereld.

Moeilijke tijd

Ik wilde graag verder studeren, ook omdat je als journalist weinig verdient. Ik begon aan de studie Logopedie. Na 3 maanden ben ik gestopt. Onder andere omdat ik slechthorend ben, en logopedie juist veel met gehoor te maken heeft. Toen kwam ik opnieuw thuis te zitten. Iedereen was aan het werk, maar ik niet – en het was nog steeds corona. Ook de volleybaltraining -wat ik zo graag deed- stopte, waardeloos allemaal (ze kijkt sip). Om toch bezig te zijn, heb ik m’n vrijwilligerswerk weer opgepakt voor museum Elburg. Toen begon 2021 en begon ik aan een nieuwe studie. Communicatie, tweedejaars ben ik nu. 

Combi met Kliksafe

Omdat er vrij weinig school is en ik standaard 2 dagen per week vrij ben, kwam ik bij Kliksafe terecht. Ha, toen ik in de zomer op gesprek kwam, was het echt bloedjeheet. Hanneke zei ook nog eens dat de airco het niet deed en ik dacht: o nee, wat moet dat worden? Maar het voelde toch gelijk heel goed. Ik werd ook gelijk aangenomen, yess wat was ik blij!

Vertel eens over Kliksafe

Ik heb een hele leuke baan, die perfect past bij mijn opleiding. Ik beheer de social media van Kliksafe; ik bedenk dingen waarvan ik denk dat mensen die leuk vinden over ons bedrijf, maak er posts van, ik maak met collega’s filmpjes voor social media. Ook schrijf ik blogs voor de website van Kliksafe. Ik vind het heel gaaf. We willen klanten zo bewust maken van dingen die spelen, hen voorlichten over actuele zaken, zodat ze weten wat er aan de hand is in de wereld. En zo moet ik me telkens verdiepen in onderwerpen die over online veiligheid gaan. 

Hoe vind jij het om een bijdrage aan veilig internet te leveren?

Bij veilig internet dacht ik eerst alleen aan goede wachtwoorden enzo. Het filter was vrij nieuw voor me. Nu vind ik het heel tof om mensen te helpen met veiligheid online. Ik zou zelf ook graag een filter willen als ik kinderen heb.

Je hebt ook iets met volleybal?

Yep! Ik ben trainster van recreanten -tussen beginners en medium in-. Zelf heb ik vanaf m’n 9e jaar gevolleybald. Eerst bij de kleintjes, daarna kwam ik via jeugd bij de senioren terecht. Vorig jaar nam de trainer afscheid en vroeg of ik het wilde overnemen. Toen ben ik gestopt met wedstrijd spelen en ben dit gaan doen. Nu train ik wekelijks een groep van 6 tot 10 mensen. Ik vind het heerlijk! Wel een beetje eng soms, ik sta als broekie voor een groep ouderen. Maar het is echt superleuk.

Je bent een boek aan ‘t schrijven… vertel!

Klopt ja! Het zit al sinds 2017 in m’n hoofd en ik ben bezig om dat uit te werken. Het begon met een geschiedenisopdracht, om een dagboekstuk te schrijven vanuit iemand uit de geschiedenis. Tja, hoe kies je iemand? De meesten kiezen een beroemd persoon. Ik vond de slavernij in Amerika heel interessant – die kloof tussen vrij en niet vrij. Ik vond gegevens van iemand die verplicht op een plantage werkte, zoals naam, leeftijd en hoeveel hij waard was. Dat wekte mijn interesse, hier zit een verhaal achter. Er begon gelijk een verhaal te borrelen, en dat dagboekstuk kwam er. Ik had ook die plantage in Amerika gebeld voor info, maar die hadden dat niet meer. Op een dag werd ik wakker en dacht: dit wordt een boek! In verband met de gevoeligheid van nu over slavernij gaat het voornamelijk over racisme. Ik ben nu op pagina 150 met 100.000 woorden… op de helft ongeveer.

Waar droom je van?

Ik zou heel graag fulltime boekenschrijfster willen zijn. Dat zou ik zo tof vinden! Maar eerst dit boek, en dan zien we wel verder. En daarnaast wil ik ook heel graag moeder worden, dat lijkt me zo bijzonder. O ja, en waar ik ook van droom, is dat mijn boek ooit verfilmd wordt.

Hou je van koken?

Dat ben ik aan het leren. Wat kun je met ingrediënten, wat gebeurt er als je dingen bij elkaar doet? Maar ik wil eigenlijk liever gewoon eten! Hahaha.

Hoe is het bij Kliksafe qua sfeer?

Ik geef Kliksafe een dikke 10! Onze afdeling, marketing & communicatie is sowieso een heel leuke afdeling. En voor de rest ook, iedereen neemt tijd voor een praatje. Ik vind het gewoon heel fijn bij Kliksafe. Ik voel me gewaardeerd, dat heb ik nooit eerder zo ervaren. Ons werk is ook meetbaar (bijvoorbeeld hoeveel lezers heeft een blog), dat maakt het ook heel leuk.

Meer lezen van Tamara?

Wil je mijn werk in het echt zien, kijk dan op social media. Of lees eens een blog van mij. De leukste blogs om te schrijven tot nu toe, vond ik Twitter en ook de ChatGPT. Dan komt mijn journalistenachtergrond goed van pas.

PS Wat zeggen collega’s over Tamara?

“Tamara is vrolijk, heeft enthousiasme voor haar werk, en komt steevast veel te vroeg binnen. Ze is een van onze topbloggers, en weet alles te vertellen over social media.”

Over de auteur:

Hanneke is medewerker marketing & communicatie. Ze werkt al vanaf 2004 bij Kliksafe. Hanneke houdt van lezen en zingen. Ze schrijft graag, en kan eindeloos bellen met zussen. Als ze de eerste zonnestralen voelt of een vlinder ziet, is ze dolblij. Ze is graag thuis en bakt daar de lekkerste dingen.

Wij zijn Kliksafe

Wat we het allerbelangrijkst vinden: online veiligheid voor jou en je gezin. Daarom geven we tips over zo ongeveer alles wat met internet te maken heeft. Ook leveren we verschillende filterproducten. Zodat je zelf kan bepalen wat je wel en niet ziet. Ook veilig online zijn? Ontdek de voordelen.

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Voor onze blog hanteren we deze huisregels.

Ontvang gratis tips en blogs

Elke 6 weken tips over online risico’s, mediaopvoeding en games.

Deel dit bericht op: